Kindvriendelijke campings Côte d’Azur

Op zoek naar de perfecte kindercamping aan de Côte d’Azur? Beleef een heerlijke kampeervakantie met het hele gezin in het zuiden van Frankrijk. Bezoek de luxe badplaatsen, geniet van een fijne middag aan het strand en neem een duik in de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee. Deze gezellige campings voor gezinnen zijn voorzien van allerlei leuke kinderfaciliteiten zoals een zwembad, speeltuin, sportveld en animatieprogramma. Bovendien liggen de kampeerterreinen op de mooiste plekjes in de natuur, aan een rivier of direct aan de zee. Bekijk hier de 15 leukste en mooiste kindercampings aan de Côte d’Azur.

1. Camping Domaine de la Bergerie

Faciliteiten: Openlucht zwembaden, peuterbad, waterglijbanen, speeltuin, tennis, volleybal, paintball, multifunctioneel sportterrein, paard-/ponyrijden, basketbal, minigolf, fitness, discotheek, restaurant, waterspeeltuin, animatieprogramma, supermarkt.

Camping Domaine de la Bergerie, Kindercamping Côte d'Azur

Topcamping met uitgebreide faciliteiten, op 10 minuten gelegen van de Middellandse Zee. Je kunt er verschillende sportieve activiteiten ondernemen, waaronder paardrijden, basketballen, zwemmen, tennissen, voetballen, boogschieten, yoga, volleyballen, fitness en minigolven. Bovendien vindt je op Camping Domaine de la Bergerie een groot zwemparadijs, wellness, speeltuin, entertainmentprogramma, supermarkt en restaurant. Het is mogelijk om te kamperen en een stacaravan te huren.

Te boeken bij: ACSI Eurocampings, ANWB Camping

Bekijk Domaine de la Bergerie

2. Esterel Caravaning

Faciliteiten: Openlucht zwembad, waterglijbanen, overdekt peuterbad, fitness, discotheek, volleybal, tennis, skatepark, minigolf, speeltuin, waterspeeltuin, animatieprogramma, restaurant. kleine supermarkt.

Esterel Caravaning, Kindercamping Côte d'Azur

Verzorgde gezinsvriendelijke camping op 3,5 km van de Franse zuidkust. Deze 5-sterrencamping beschikt over een groot zwemparadijs met meerdere buitenbaden, waterglijbanen, peuterbad en waterspeeltuin. Daarnaast is er een speeltuin, volleybalterrein, tennisbaan, yogacentrum, multifunctioneel sportveld, kidsclub, fitness, minigolfbaan, snackbar en zelfs een skatepark. Esterel Caravaning verhuurt kampeerplaatsen en stacaravans.

Te boeken bij: ANWB Camping, Suncamp, Allcamps, LuxCamp, Vacanceselect

Bekijk Esterel Caravaning

3. RCN Domaine de la Noguière

Faciliteiten: Multifunctioneel sportterrein, openlucht zwembad, lagunebad, waterglijbanen, peuterbad, restaurant, Nederlands sprekend animatieteam, tafeltennistafels, vakantiekerk, campingwinkeltje, vismeertje, speeltuin

RCN Domaine de la Noguiere, Kindercamping Côte d'Azur

Fijne familiecamping in Le Muy, omgeven door de bergen van de Provence en op een half uurtje rijden van de zee. Geniet van het mooie zwemparadijs, speel een potje voetbal op het sportveld en proef heerlijke gerechten bij het sfeervolle restaurant. Het animatieteam spreekt Nederlands en organiseert talloze leuke activiteiten. Op RCN Domaine de la Noguière zijn kampeerplaatsen, safaritenten en stacaravans te huur.

Bekijk RCN Domaine de la Noguière

4. Camping Douce Quiétude

Faciliteiten: Voetbal, boogschieten, tennis, basketbal, fitness, volleybal, speeltuin, restaurant, buitenzwembad. waterglijbanen.

Camping Douce Quietude, Kindercamping Côte d'Azur

Luxe 5-sterrencamping in Saint-Raphaël, op acht minuten van de stranden van Agay. De kinderen genieten van urenlang zwemplezier in het grote waterparadijs met glijbanen, buitenbaden, spraypark en bubbelbaden. Verder heeft Camping Douce Quiétude een multifunctioneel sportterrein, spa, restaurant, speeltuin en animatieprogramma. Huur een kampeerplek of verblijf met je gezin in een stacaravan.

Te boeken bij: Allcamps, ANWB Camping, Suncamp, Roompot, LuxCamp, Vacanceselect

Bekijk Camping Douce Quiétude

5. Yelloh! Village Domaine du Colombier

Faciliteiten: Speeltuin, animatieprogramma, fitness, tennis, voetbal, volleybal, basketbal, restaurant, winkel, zwemparadijs, waterglijbaan

Yelloh Village Domaine du Colombier, Kindercamping Côte d'Azur

Grootschalige familiecamping op slechts 4,5 kilometer afstand van het prachtige strand van de baai van Fréjus. Naast de traditionele kampeerervaring kun je hier ook genieten van luxueuze accommodaties zoals comfortabele cottages en stacaravans. Camping Domaine du Colombier biedt een zwemparadijs met waterglijbanen, tennisbaan, sportvelden, restaurant, spelletjesruimte, speeltuin, animatieprogramma en supermarkt.

Te boeken bij: Allcamps, LuxCamp, ANWB Camping

Bekijk Domaine du Colombier

LEES OOK: Top-10 Kindercampings in de Provence

6. Camping Les Cigales

Faciliteiten: Tennis, sportterrein, fitness, waterglijbaan, buitenzwembaden, waterspeeltuin, peuterbad, speeltuin, animatieprogramma, restaurant.

Camping Les Cigales, Kindercamping Côte d'Azur

Grote camping aan de rand van Le Muy, op 20 km van de stranden van de Var. Het enorme zwemparadijs biedt meerdere buitenbaden, peuterbaden, waterglijbanen en waterspeeltuin. Verder heeft Camping Les Cigales een sportterrein, tennisbaan, speeltuin, animatieprogramma en restaurant. Camping Les Cigales heeft stacaravans en chalets te huur.

Te boeken bij: JetCamp, Allcamps, ANWB Camping

Bekijk Camping Les Cigales

7. Camping La Baume

Faciliteiten: Voetbal, skatepark, volleybal, wellness, snackbar, campingwinkel, zwemparadijs, waterglijbanen, waterspeeltuin, buitenbaden.

Camping La Baume, Kindercamping Côte d'Azur

5-sterren gezinscamping in Fréjus, op slechts vijftien minuten rijden van de Middellandse Zeestranden. Camping La Baume La Palmeraie biedt verschillende accommodatiemogelijkheden, waaronder kampeerplaatsen, appartementen, vakantievilla’s en stacaravans. Het uitgestrekte zwemparadijs met meerdere zwembaden, waterglijbanen en een waterspeeltuin garandeert urenlang plezier voor gasten van alle leeftijden. Daarnaast beschikt de camping over een voetbalveld, basketbalveld, skatepark, volleybalveld, wellnessvoorzieningen, een snackbar en een kleine supermarkt.

Te boeken bij: Allcamps, Roan, ANWB Camping, Vacanceselect, TUI, LuxCamp

Bekijk Camping La Baume

8. Camping Holiday Green

Faciliteiten: Sauna, tennis, voetbal, duikschool, sportterrein, minigolf, fitness, speeltuin, animatieprogramma, buitenzwembad, waterglijbaan, overdekt zwembad.

Camping Holiday Green, Kindercamping Côte d'Azur

Luxe terrassencamping op 5 km van de stranden aan de Côte d’Azur. De luxe kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers liggen in het hart van het pijnbomenbos. Daarnaast kun je verschillende cottages en stacaravans huren. Camping Holiday Green heeft een zwemparadijs, speeltuin, duikschool, sportterrein, voetbalveld, tennisbaan, restaurant en natuurlijk een uitvoerig entertainmentprogramma.

Te boeken bij: ANWB Camping, Allcamps, LuxCamp

Bekijk Camping Holiday Green

9. Yelloh! Village La Plage du Dramont

Faciliteiten: Duikschool, speeltuin, zwembad, animatieprogramma, restaurant, wellness, multifunctioneel sportterrein.

Yelloh Village La Plage du Dramont, Kindercamping Côte d'Azur

Schaduwrijke familiecamping met directe toegang tot het strand aan de Middellandse Zee. Je kunt er staanplaatsen, stacaravans en bungalowtenten huren. Yelloh! Village La Plage du Dramont biedt een buitenzwembad met ondiep gedeelte voor de kleintjes, wellness, trampolines, voetbal- en basketbalveld en speeltuin. Het animatieteam zorgt voor veel vermaak en organiseert activiteiten zoals sportwedstrijden, knutselmiddagen en shows.

Te boeken bij: ANWB Camping, Allcamps, LuxCamp

Bekijk Camping La Plage du Dramont

10. Camping Riviera d’Azur

Faciliteiten: Speeltuin, minigolf, restaurant, buitenbad, waterglijbaan, peuterbad, voetbal, volleybal, tennis, basketbal. indoor speeltuin, supermarkt.

Camping Riviera dAzur, Kindercamping Côte d'Azur

Bruisende familiecamping gelegen aan het water, in het hart van de Franse Rivièra. Je kunt er volledig ingerichte chalets en ruime kampeerplaatsen huren. Op Camping Riviera d’Azur kun je een groot zwemparadijs, multisportterrein, minigolfbaan, volleybalveld, speeltuin en animatieprogramma. Bij het gezellige restaurant kun je heerlijke lokale gerechten proeven.

Te boeken bij: Allcamps, ANWB Camping, Roompot

Bekijk Camping Riviera d’Azur

LEES OOK: Top-12 Kindercampings in Zuid-Frankrijk aan zee

11. Camping La Plage d’Argens

Faciliteiten: Basketbal, tafeltennis, multisportterrein, jeu de boules, suppen, kanoën, duiklessen, voetbal, animatieprogramma, buitenzwembad, waterglijbaan, jacuzzi, massages, schoonheidsbehandelingen, restaurant, speeltuin.

Camping La Plage dArgens, Kindercamping Côte d'Azur

Grote familiecamping tussen Fréjus en Saint-Aygulf, gelegen aan een rivier en op 10 minuten lopen van het strand. Geniet van gezellige middagen bij het zwembad met het gezin. Trek een paar baantjes, roetsj van de waterglijbaan en ontspan op de ligstoelen. De kleintjes kunnen zich helemaal uitleven in de speeltuin en nieuwe vriendjes ontmoeten. Beleef actieve momenten op het basketbalveld, bij de tafeltennistafels en op het multisportterrein. Speel een potje jeu de boules of voetbal met vrienden en familie. Waterliefhebbers kunnen suppen, kanoën of duiklessen volgen. Het enthousiaste animatieteam van Camping La Plage d’Argens organiseert dagelijks leuke activiteiten en shows voor kinderen van alle leeftijden.

Te boeken bij: Vacanceselect, Eurocamp, JetCamp, Homair, Allcamps

Bekijk Camping La Plage d’Argens

12. Camping Sandaya La Barque

Faciliteiten: Restaurant, buitenzwembad, peuterbad, tafeltennis, watersportcentrum, kanoën, suppen, jeu de boules, animatieprogramma.

Camping Sandaya La Barque, Kindercamping Côte d'Azur

Familiecamping  in de Var, gelegen aan de oever van de Argens-rivier. In de zomer kun je afkoelen in het buitenzwembad, terwijl de kleintjes zich vermaken in het peuterbad met glijbaan. Camping Sandaya La Barque beschikt over een speeltuin, een jeu de boulesbaan en een tafeltennistafel voor ontspanning en plezier. Voor de kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals knutselen, mini-disco en spannende excursies. In het gezellige restaurant kun je genieten van heerlijke maaltijden en een goed glas wijn.

Te boeken bij: Allcamps, JetCamp, Vacanceselect, ANWB Camping

Bekijk Camping Sandaya La Barque

13. Camp du Domaine

Faciliteiten: Tennis, voetbal, boogschieten, fitness, volleybal, animatieprogramma, speeltuin, restaurant, jeu de boules, spa, hammam, sauna, massages, kapper, jacuzzi.

Camp du Domaine, Kindercamping Côte d'Azur

Grootschalige camping in Bormes-les-Mimosas, direct gelegen aan een zandstrand aan de zee. Actievelingen kunnen gebruikmaken van de tennisbaan, het volleybalveld of voetbalterrein. Er worden tevens verschillende sportlessen aangeboden, zoals yoga, pilates en zumba. Culinair genieten doe je bij het gezellige restaurant. Gedurende het hele kampeerseizoen organiseert het animatieteam tal van leuke activiteiten, zoals sportwedstrijden, voorstellingen en thema-avonden. Camp du Domaine biedt ook een verscheidenheid aan wateractiviteiten voor watersportliefhebbers. Ga kanoën, huur een bootje of ontdek de onderwaterwereld met je snorkel.

Te boeken bij: ANWB Camping

Bekijk Camp du Domaine

14. Camping La Pierre Verte

Faciliteiten: Waterglijbaan, buitenzwembad, peuterbad, lagunemeer, volleybal, voetbal, basketbal, speeltuin, animatieprogramma, pumptrack, restaurant.

Camping La Pierre Verte, Kindercamping Côte d'Azur

Sfeervolle gezinscamping in het hart van een bosrijk landschap van Zuid-Frankrijk, niet ver van de zee (10 km). In de zomerperiode kun je genieten van een verfrisende duik in het buitenzwembad. Daarnaast vind je er een leuke waterglijbaan, een peuterbad voor de kleintjes en een heerlijk lagunemeer. Voor de avontuurlijke kinderen en tieners is er een uitdagende pumptrack waar ze lekker kunnen racen. Het animatieteam organiseert een breed scala aan activiteiten en entertainment voor kinderen van alle leeftijden. Camping La Pierre Verte biedt tevens diverse sportvelden, een speeltuin en een gezellig restaurant waar je een hapje kunt eten.

Te boeken bij: ANWB Camping, Roan, Suncamp, Allcamps, Eurocamp, Vacanceselect, LuxCamp, JetCamp, Homair

Bekijk Camping La Pierre Verte

15. Camping Port Pothuau

Faciliteiten: Tafeltennis, jeu de boules, sportterrein, voetbal, basketbal, buitenzwembad, waterglijbaan, animatieprogramma, peuterbad, bubbelbad, restaurant.

Camping Port Pothuau, Kindercamping Côte d'Azur

Verzorgde kindercamping tussen de zoutpannen en op 5 minuten fietsen naar de zee. Het mooie zwemparadijs is een favoriet voor de echte waterratten. Roetsj van de supervette waterglijbanen, trek een paar baantjes en ontspan in het bubbelbad. Voor wat ontspanning is er een jeu de boulesbaan en multifunctioneel sportterrein beschikbaar waar je kunt voetballen en basketballen. Het team van Camping Port Pothuau vermaakt jong en oud met leuke activiteiten zoals boogschieten, shows en sportwedstrijden. Sluit de dag af met een lekker familiediner bij het restaurant.

Te boeken bij: Eurocamp, JetCamp, Vacanceselect, Allcamps, LuxCamp, ANWB Camping, Homair

Bekijk Camping Port Pothuau

Lees ook: