Kindvriendelijke campings in Italië

Geniet van een heerlijke gezinsvakantie op een camping aan een meer in Italië. Meren zoals het Gardameer, het Iseomeer en het Lago Maggiore, bieden veilige en rustige wateren waar kinderen naar hartenlust kunnen zwemmen en spelen. Veel campings hebben privéstranden met ondiep water, ideaal voor de kleintjes. Daarnaast zijn er vaak speelplaatsen, zwembaden, waterglijbanen en andere faciliteiten waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Op de meeste campings worden ook dagelijks activiteiten georganiseerd die geschikt zijn voor het hele gezin. Van knutselworkshops en sporttoernooien tot avondentertainment en kinderdisco’s. Bekijk hier 12x kindvriendelijke campings aan een meer in Italië.

1. Camping Belvedere

Faciliteiten: Restaurant, speeltuin, buitenzwembad, waterglijbaan, voetbal, tennis, volleybal, basketbal, fitness, animatieprogramma.

Camping Belvedere, Kindvriendelijke campings Italië

Gezellige familiecamping aan het Gardameer en op slechts 200 meter van Pretpark Caneva World. Het grote zwembadcomplex biedt eindeloos waterplezier met twee ruime buitenzwembaden, een kinderbad, spannende waterglijbanen en een ontspannende whirlpool. Voor de sportliefhebbers is er een breed scala aan activiteiten beschikbaar, zoals voetbal, volleybal, tennis, fitness en aquagym in het zwembad. Voor de jongste gasten is er een kleurrijke en avontuurlijke speeltuin, en er worden diverse leuke activiteiten georganiseerd om hen te vermaken. Camping Belvedere heeft daarnaast een sfeervol restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten terwijl je uitkijkt over het prachtige meer.

Te boeken bij: Roan, Allcamps, Eurocamp, Vacanceselect

Bekijk Camping Belvedere

2. Camping Due Laghi

Faciliteiten: Binnenspeeltuin, tennis, voetbal, animatieprogramma, buitenzwembad, restaurant, kanoverhuur, tafeltennis, waterfietsen, buitenspeeltuin.

Camping Due Laghi, Kindvriendelijke campings Italië

Gezinsvriendelijke camping aan het Levicomeer, omringd door de bergen van Trentino. Camping Due Laghi beschikt over een groot buitenzwembad en een apart peuterbad waar de kleintjes naar hartenlust kunnen spelen en spetteren. Voor de actieve gasten zijn er volop mogelijkheden met activiteiten zoals tafeltennis, voetbal, volleybal en groepsfitnesslessen, waardoor er altijd iets te beleven valt. Het animatieteam zorgt dagelijks voor een gevarieerd programma met sporttoernooien, creatieve workshops en vermakelijke shows. Bij het gezellige restaurant worden heerlijke vlees- en visgerechten, pizza’s en gerechten uit de mediterrane keuken worden geserveerd.

Te boeken bij: Vacanceselect, ANWB Camping, Allcamps, Eurocamp

Bekijk Camping Due Laghi

3. Camping Lago Levico

Faciliteiten: Volleybal, tennis, buitenzwembad, animatieprogramma, speeltuin, restaurant, voetbal, badminton, suppen, kanoën, waterfietsen.

Camping Lago Levico, Kindvriendelijke campings Italië

Mooie kindvriendelijke camping direct aan Lago di Levico in Trentino. Het buitenzwembad is de ideale plek om te ontspannen, af te koelen en te genieten van het zonnige weer. Ontdek de omgeving vanaf het water met een kano, ervaar de rust en schoonheid van het meer terwijl je suppen uitprobeert, of geniet van een ontspannen ritje op een waterfiets. Lago Levico Camping Village beschikt daarnaast over een leuke speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, glijden en spelen. Het team biedt leuke animatieactiviteiten aan waar iedereen aan kan deelnemen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een potje badminton, tennis, volleybal en voetbal. Bij het restaurant kun je terecht voor lekkere Italiaanse gerechten.

Te boeken bij: ANWB Camping

Bekijk Camping Lago Levico

4. Weekend Glamping Resort

Faciliteiten: Speeltuin, boogschieten, tafeltennis, volleybal, buitenzwembad, peuterbad, fitness, restaurant.

Camping Weekend Glamping Resort, Kindvriendelijke campings Italië

Charmante gezinscamping, gelegen op een heuvel met schitterend uitzicht over het Gardameer en de omringende bergen. Op de camping is genoeg te doen zodat niemand zich hoeft te vervelen. Zo is er een zwembad en een peuterbad waar het hele gezin kan ontspannen en afkoelen op de warme dagen. Voor de sportievelingen biedt Weekend Glamping Resort een voetbalveld en een volleybalveld beschikbaar, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in de speeltuin. Tijdens de zomermaanden zorgt een enthousiast, Nederlands sprekend animatieteam voor een afwisselend programma vol leuke activiteiten voor de kinderen.

Te boeken bij: Allcamps, Eurocamp, Vacanceselect, ANWB Camping

Bekijk Weekend Glamping Resort

5. Camping Eden Maggiore

Faciliteiten: Speeltuin, voetbal, buitenzwembad, kayakverhuur, animatieprogramma, restaurant, volleybal,

Camping Eden Maggiore, Kindvriendelijke campings Italië

Fijne kindercamping pal aan Lago Maggiore. De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in de speeltuin, een partijtje voetbal spelen op het voetbalveld en genieten van een potje volleybal met hun nieuwe vriendjes. Neem een verfrissende duik in het meer of buitenzwembad, een perfecte plek om af te koelen op warme dagen en te genieten van het zonnetje. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om een kayak te huren en het water op te gaan, waar je de omgeving op een unieke manier kunt verkennen. In de avond kun je met het hele gezin aanschuiven in het restaurant van Camping Eden Maggiore. Het animtatieteam vermaakt jong en oud met allerlei leuke activiteiten.

Te boeken bij: Vacanceselect

Bekijk Camping Eden Maggiore

6. Camping Del Sole

Faciliteiten: Lagunezwembad, waterglijbaan, peuterbad, kanoverhuur, speeltuin, tennis, volleybal, basketbal, tafeltennis, animatieprogramma, restaurant.

Camping Del Sole, Kindvriendelijke campings Italië

Leuke familiecamping aan de oevers van het Iseomeer, omgeven door een adembenemend berglandschap. Jong en oud genieten van urenlang waterplezier in het lagunezwembad met waterglijbaan. Voor degenen die graag actief bezig zijn, biedt Camping Del Sole tal van sportieve mogelijkheden. Huur een kano en verken de omgeving vanaf het water, of neem deel aan een potje tennis, volleybal of basketbal op de sportvelden. De camping beschikt over een zandstrand en een ligweide van gras direct aan het meer. Het animatieteam organiseert leuke activiteiten voor alle leeftijden zoals live muziek, sportwedstrijden en zomerfeesten.

Te boeken bij: Vacanceselect, ANWB Camping, Allcamps, Suncamp

Bekijk Camping Del Sole

7. Camping San Francesco

Faciliteiten: Voetbal, fitness, volleybal, basketbal, aquagym, tennis, animatieprogramma, supermarkt, restaurant, buitenzwembad, spraypark, peuterbad, wellness, speeltuin.

San Francesco Camping Village, Kindvriendelijke campings Italië

5-sterren gezinscamping aan de zuidkant van het Gardameer, vlakbij het schilderachtige plaatsje Sirmione. Voor sportliefhebbers zijn er genoeg activiteiten beschikbaar, zoals voetbal, tennis, basketbal, fitness, basketbal en volleybal. Verkoeling vind je in het buitenzwembad, waar het hele gezin kan relaxen. Speciaal voor de kleintjes is er een peuterbad en een spraypark aanwezig. Voor de ultieme ontspanning biedt Camping San Francesco een wellness waar de ouders helemaal tot rust kunnen komen. Het is mogelijk om waterfietsen, supboards en kano’s huren. Sluit de dag af met een lekkere maaltijd bij het gezellige restaurant.

Te boeken bij: Vacanceselect, Allcamps, ANWB Camping

Bekijk Camping San Francesco

8. Camping Badiaccia

Faciliteiten: Animatieprogramma, speeltuin, minigolf, tennis, boogschieten, fitnessruimte, volleybal, restaurant, voetbal, tafeltennis, buitenzwembad, waterglijbaan.

Camping Badiaccia, Kindvriendelijke campings Italië

Gemoedelijke famliecamping met eigen strand aan het Trasimenomeer in Umbrië. Voor waterliefhebbers hebben we een prachtig buitenzwembad met een spannende waterglijbaan waar jong en oud zich kunnen vermaken en afkoelen op warme dagen. Je kunt ook een verfrissende duik nemen in het meer. Als je in vorm wilt blijven tijdens je vakantie kun je gebruik maken van de fitnessruimte, voetbalveld, tennisbaan en volleybalterrein. Na een actieve dag kun je heerlijk ontspannen en genieten van een smakelijke maaltijd in het sfeervolle restaurant van Camping Badiaccia. Voor kinderen is er een levendig animatieprogramma dat vol zit met leuke activiteiten en entertainment. Daarnaast kunnen de jongste gasten zich uitleven in de speeltuin of een potje minigolf spelen met het hele gezin.

Te boeken bij: ANWB Camping, Suncamp, Vacanceselect

Bekijk Camping Badiaccia

9. Lago Idro Glamping Boutique

Faciliteiten: Tafeltennis, voetbal, restaurant, buitenzwembad, peuterbad, animatieprogramma, speeltuin.

Lago Idro Glamping Boutique, Kindvriendelijke campings Italië

Kleinschalige familiecamping aan het Idromeer. Voor de jongere gasten is er volop vermaak en ontspanning. Ze kunnen zich uitleven in het verfrissende buitenzwembad, waar ze de warme zomerdagen kunnen doorbrengen. Daarnaast beschikt Lago Idro Glamping Boutique over een voetbalveld, ideaal voor een vriendschappelijke wedstrijd. De buitenspeeltuin biedt een veilige en leuke plek voor kinderen om nieuwe vrienden te maken, terwijl de overdekte speelruimte hen ook op minder zonnige dagen urenlang plezier bezorgt. Een Nederlands sprekend animatieteam zorgt ervoor dat er altijd iets te doen is. Na een dag vol plezier en avontuur kunnen gasten genieten van een heerlijke maaltijd in het sfeervolle restaurant.

Te boeken bij: Vacanceselect, Allcamps, ANWB Camping, JetCamp

Bekijk Lago Idro Glamping Boutique

10. Camping Cisano/San Vito

Faciliteiten: Waterspeeltuin, speeltuin, sportterrein, tennis, tafeltennis, minigolf, boogschieten, trampoline, snorkelen, animatieprogramma, restaurant, buitenzwembad.

Camping CisanoSan Vito, Kindvriendelijke campings Italië

Bruisende gezinscamping in Bardolino aan het Gardameer. De camping is opgedeeld in twee secties, die met elkaar verbonden zijn via een tunnel waar ook auto’s doorheen kunnen. Als gast kun je gebruik maken van de faciliteiten en voorzieningen van beide gedeeltes. Camping Cisano San Vito biedt een scala aan zwembaden met spannende waterglijbanen, een speeltuin, diverse eetgelegenheden en een gevarieerd activiteitenprogramma. Daarnaast kun je hier deelnemen aan sportieve activiteiten zoals volleybal, voetbal, fitness, boogschieten en tennis.

Te boeken bij: Suncamp, Roan, Vacanceselect, ANWB Camping, Allcamps

Bekijk Camping Cisano/San Vito

11. Camping Orchidea

Faciliteiten: Volleybal, voetbal, fietsverhuur, speeltuin, animatieprogramma, restaurant, buitenzwembad, peuterzwembad.

Camping Orchidea 1, Kindvriendelijke campings Italië

Mooie kindvriendelijke camping aan het betoverende Lago Maggiore. Camping Orchidea biedt diverse faciliteiten voor zowel jong als oud, waaronder een verfrissend zwembad waar je op warme dagen heerlijk kunt afkoelen. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin, terwijl het voetbalveld de ideale plek is voor sportieve activiteiten en vriendschappelijke wedstrijden. Tijdens de zomermaanden komt de camping echt tot leven met een uitgebreid animatieprogramma boordevol activiteiten en entertainment zit. Na een dag vol plezier kun je genieten van een heerlijke maaltijd in het gezellige restaurant.

Te boeken bij: Vacanceselect, Allcamps

Bekijk Camping Orchidea

12. Camping Trasimeno

Faciliteiten: Tennis, sportterrein, buitenzwembad, speeltuin, animatieprogramma, restaurant.

Camping Trasimeno, Kindvriendelijke campings Italië

Heerlijke familiecamping, prachtig gelegen aan het idyllische Trasimeno meer. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en plezierige vakantie met het hele gezin. Camping Trasimeno beschikt over een aantrekkelijk zwembad, waar je kunt afkoelen op warme dagen, en een leuke speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven. Het animatieprogramma zorgt ervoor dat er altijd iets te doen is voor jong en oud, met activiteiten en entertainment die de hele familie zullen vermaken. Voor de sportievelingen is er een multifunctioneel sportterrein waar je een potje kunt voetballen of tennissen. Geniet van een hapje en een drankje bij het sfeervolle restaurant.

Te boeken bij: ANWB Camping

Bekijk Camping Trasimeno

Lees ook: